Hopp til innhold

Materialer

Våre lister kommer i tre ulike typer materialkvaliteter, hvor alle de tre ulike list-typene kommer ferdig grunnet og klare til å males.

Basixx – serien

Durofoam (polystyrene)  - materiell som kan sammenlignes med isopor men i svært høy kvalitet, tåler vann, men ikke mye støt. Derfor kommer denne typen nesten utelukkende som taklister. Dette er lister vi ikke selger så mye av til privatboliger, da dette stort sett er lister som store utbyggere (Veidekke, Hent osv.) bruker i større lelighetsprosjekter.

Axxent – serien

Duropolymer – (Polymer polystyrene) – hardpressede plastlister som i tillegg til å tåle fuktighet (slik som basixx og luxxus-serien) også tåler støt, og dermed passer svært godt som gulvlister og dør/vinduslister. Her kan du gjerne utføre en «støt-test» selv, det gjør du ved å ta en skrutrekker og slå denne inn i listen, sammenlikn gjerne med en trelist hvor du gjør det samme. Testen vil nok overaske deg, da våre lister tåler vel så mye som en trelist (ofte er det mindre merker etter skrutrekkeren i de syntetiske listene).

Både Basixx og Axxent listene blir maskinelt produsert og kuttet i to meters lengder (Axxent dørlistene listene blir kuttet i 2,3 meters lengder).

Luxxus – serien

Polyurethane – Støpte lister som har lik produksjonsmetode som gipslister, disse listene blir støpt i to meters lengder og dermed gir økt mulighet for dypere stukkatur, hvor detaljene er skarpere og listene kan lages bredere enn de maskinelt produserte listene i Axxent og Basixx serien.

Både Basixx og Axxent listene blir maskinelt produsert og kuttet i to meters lengder (Axxent dørlistene listene blir kuttet i 2,3 meters lengder).

Info om lim

Dette lister som limes på veggen. Her opererer vi med tre ulike typer lim.

FDP500 – Monteringslim

Dette er et vannbasert lim, slik at dette limet skal oppbevares i romtempratur og må ikke fryse, da dette kan forringe kvaliteten på limet.

FX200 – skjøtelim

Brukes i alle skjøter på Axxent og Luxxus listene. Dette er et ekspanderende lim som, hvis det brukes riktig og med riktig mengde lim, kommer med fabrikkgaranti på at det ikke sprekker opp i ettertid. Brukes ikke dette limet i skjøtene, er det en risiko for at skjøtene kan sprekke. Dette skjer ikke ofte på Axxent listene da disse listene er døde og beveger seg ikke i etterkant, men vi vil allikevel anbefale alle å bruke skjøtelimet i alle skjøter. OBS: Dette limet må ikke brukes på Basixx listene da dette limet er for sterkt for dette materialet (Durofoam (polystyrene)).

Av FX200 skjøtelim går det ca 63 meter pr tube (kun til bruk i skjøter).

Skulle dere velge Luxxuslister som er i Polyurethane så MÅ skjøtelimet brukes. Dette er fordi Polyurethane reagerer på temperatur, og kan ekspandere/trekke seg sammen og derfor sprekke opp i skjøtene, men brukes skjøtelimet vil ikke dette skje. Forutsatt at skjøtelimet blir anvedt på riktig måte og med riktig mengde lim.

FDP700 – våtromslim

Dette er vårt sterkeste monteringslim til bruk i våtrom, ute, og det er også det limet vi anbefaler å bruke på alle glatte overflater  som speil, flis m.m. Dette limet anbefaler vi også til montering av takrosetter.

Mengdeberegning: Av FDP500 – vanlig monteringslim og FDP700 – våtromslim, går det ca 8-9 meter lim pr patron.