Vedlikehold av tre

Utearealer av tre har alle felles værutsatt skjebne. Slitasjen er uungåelig. Regn og fuktighet, sol og varme eller snø og kulde vil alltid arbeide med overflaten, og dette gjør at vedlikeholdet er et krav om du ønsker et flott utseende, selv om trevirket både er tykt og impregnert.

Utearealer av tre må behandles, og det må gjøres når det er varmt og tørt. Det er desverre ikke alltid disse vilkårene er tilstede. De som hadde planlagt utendørs vedlikehold sommeren 2007 sier seg sikkert enig i at det ikke var mange dagene man faktisk kunne gå igang med det tidkrevende vedlikeholdsarbeidet.

Alternativet til dette er vårt vedlikeholdsfrie gulv Decodeck, men hvis du heller ønsker å vedlikeholde treterrassen så nytter det ikke å være pessimist, men heller realist.

Se etter synlige tegn og utbred “slitasjen”. Noen av symptomene du kan se etter følgende. Har plankene begynt å vrenge seg? Har fibrene begynt å reise seg? Ser du misfarging?

Hvis overflaten forteller deg at “Her må det grundig tilverks” så har vi følgende tips:

  1. Start med en grundig skylling.
  2. Gå i gang med terrasserens og la den virke en stund.
  3. Start deretter med børsting og vasking. Det er mye skitt og lort som kan feste seg i porene til trevirket, og med denne intense behandlingen så vil mye av dette fjernes, og lyst treverk kan komme til syne.
  4. Videre må terrassefornyeren påføres rikelig. Pensel, rulle og lavtrykkssprøyte er alle egnet til jobben. Fornyeren skal så virke i ca 15 minutters tid. Etter et kvarters tid må du da gå over overflaten med en skurebørste. Bruk langt skaft så sparer du rygg og knær.
  5. Deretter må terrassen skylles grundig med vann, før terrassen må tørke et par dager (Be om godt vær)
  6. Til slutt kan du påføre ny beis etter fabrikantens anvisning, og terrassen vil bli så god som ny.

En viktig leveregel når det gjelder hvilke midler du bør benytte så husk at kvalitet er viktigere en pris. Billigprodukter bør altså ikke velges.

Hvis du etter denne behandlingen tenker at det hadde vært behagelig å slippe en ny runde vedlikehold om ca 2 år, så har du som tidligere nevnt alternativet Decodeck.

Mer informasjon om det vedlikeholdsfrie gulvet Decodeck finner du her: Decodeck.